ابلاغ دستورالعمل تهیه بودجه ۱۴۰۶ صندوق بازنشستگی

ابلاغ دستورالعمل تهیه بودجه ۱۴۰۶ صندوق بازنشستگی

سرپرست اداره‌کل مطالعات اقتصادی و مدیریت ریسک صندوق بازنشستگی کشوری، از ابلاغ آیین‌نامه جامع برنامه و بودجه و دستورالعمل اجرایی تهیه بودجه سال ۱۴۰۶ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پیمان نوشادی، با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه جامع برنامه و بودجه و دستورالعمل اجرایی تهیه بودجه سال ۱۴۰۶ اظهار کرد: این اقدام صرفاً به تنظیم اسناد مالی و فرم‌های بودجه‌ای محدود نمی‌شود، بلکه گامی اساسی برای استقرار نظامی نوین در مدیریت، برنامه‌ریزی، پایش عملکرد و ارتقای حاکمیت شرکتی در صندوق و مجموعه هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

وی با اشاره به یکی از چالش‌های نظام بودجه‌ریزی در سال‌های گذشته افزود: فاصله میان برنامه‌های راهبردی و بودجه‌های سالانه موجب شده است که در برخی موارد، بودجه به سندی مالی و کوتاه‌مدت محدود بماند و ارتباط کافی با اهداف راهبردی، برنامه‌های عملیاتی، پروژه‌های توسعه‌ای، شاخص‌های عملکردی و خلق ارزش برای ذی‌نفعان نداشته باشد.

نوشادی تصریح کرد: هدف اصلی از تدوین این آیین‌نامه و دستورالعمل، ایجاد چارچوب واحد برای تبدیل برنامه‌های راهبردی به برنامه‌های عملیاتی و سپس بودجه‌ای قابل اندازه‌گیری و پایش است. در این رویکرد، بودجه صرفاً مجموعه‌ای از اعداد و هزینه‌ها نیست، بلکه تعهد مدیریتی شرکت برای تحقق اهداف مصوب، افزایش بهره‌وری، کنترل نقدینگی و ارتقای ارزش دارایی‌ها محسوب می‌شود.

یکپارچه‌سازی فرآیند بودجه‌ریزی و تقویت پاسخگویی مدیریتی

سرپرست اداره‌کل مطالعات اقتصادی و مدیریت ریسک صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه نبود چارچوب واحد بودجه‌ریزی می‌تواند مقایسه عملکرد شرکت‌ها، کنترل انحرافات و تصمیم‌گیری مدیریتی را با دشواری مواجه کند، گفت: آیین‌نامه جدید با تعیین نقش‌ها و مسئولیت‌ها، فرآیندهای بررسی و تصویب، سازوکارهای کنترلی و الزامات گزارش‌دهی، در پی تبدیل بودجه از یک فرآیند اداری به ابزاری مؤثر برای مدیریت و ارزیابی عملکرد است.

وی ادامه داد: در همین راستا، تهیه دستورالعمل اجرایی بودجه سال ۱۴۰۶، ابلاغ مفروضات کلان اقتصادی و تعیین سیاست‌های مشترک، اهمیت ویژه‌ای دارد. شرکت‌ها باید بودجه خود را بر مبنای مفروضات واحد و محرک‌های واقعی کسب‌وکار تنظیم کنند، نه صرفاً بر اساس افزایش درصدی ارقام سال‌های گذشته.

به گفته نوشادی، ظرفیت تولید، بهره‌وری، گردش نقدینگی، حاشیه سود، پروژه‌های در دست اجرا، ریسک‌های عملیاتی و شرایط بازار از جمله شاخص‌هایی هستند که باید در پیش‌بینی‌های مالی و عملیاتی شرکت‌ها مورد توجه قرار گیرند.

استانداردسازی قالب‌ها و استقرار بودجه در سامانه رصد

وی یکسان‌سازی قالب‌های بودجه‌ای در سطح هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه را از دیگر محورهای مهم این تحول دانست و افزود: استفاده از فرم‌ها و قالب‌های استاندارد، امکان دریافت، تحلیل و تلفیق اطلاعات مالی و عملیاتی را در ساختاری مشخص فراهم می‌کند. این اقدام علاوه بر افزایش سرعت بررسی بودجه‌ها، زمینه مقایسه عملکرد شرکت‌ها، شناسایی نقاط ضعف، تحلیل انحرافات و تصمیم‌گیری مبتنی بر داده را تقویت خواهد کرد.

نوشادی با اشاره به نقش سامانه رصد و پایش در اجرای این نظام اظهار کرد: استانداردسازی اطلاعات، پیش‌نیاز استقرار یک سامانه مدیریتی مؤثر است. با پیاده‌سازی بودجه در این سامانه، امکان ایجاد داشبوردهای مدیریتی، پایش ماهانه عملکرد، کنترل انحرافات و تطبیق اطلاعات واقعی با بودجه مصوب فراهم می‌شود.

وی افزود: مطابق دستورالعمل، راه‌اندازی پانل اختصاصی بودجه در سامانه رصد با مهلت سه‌ماهه پیش‌بینی شده است؛ اقدامی که می‌تواند به تقویت نظارت مستمر و ارتقای کیفیت گزارش‌گیری مدیریتی کمک کند.

توجه هم‌زمان به سودآوری، نقدینگی و توجیه اقتصادی پروژه‌ها

سرپرست اداره‌کل مطالعات اقتصادی و مدیریت ریسک صندوق بازنشستگی کشوری با تأکید بر ضرورت ارزیابی جامع وضعیت مالی شرکت‌ها گفت: در رویکرد جدید، بودجه بر پایه سه صورت مالی اصلی شامل صورت سود و زیان، صورت وضعیت مالی و صورت جریان وجوه نقد تنظیم می‌شود تا علاوه بر سودآوری، وضعیت نقدینگی، ساختار دارایی‌ها و بدهی‌ها و توان ایفای تعهدات نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: پروژه‌های سرمایه‌ای، هزینه‌های عملیاتی و برنامه‌های توسعه‌ای باید از توجیه اقتصادی، مسئول مشخص، زمان‌بندی اجرایی و شاخص‌های ارزیابی برخوردار باشند. همچنین، مدیریت مخارج سرمایه‌ای، کنترل هزینه‌های غیرضروری و اولویت‌بندی سرمایه‌گذاری‌ها، از الزامات مهم برای استفاده مؤثر از منابع شرکت‌هاست.

نوشادی با اشاره به ضرورت اصلاح مستمر فرآیندهای مدیریتی تصریح کرد: در نظام جدید، صرف شناسایی انحراف از بودجه کافی نیست؛ بلکه باید علت انحراف مشخص شود و برای اصلاح آن، مسئول اجرا، منابع مورد نیاز، زمان‌بندی و اثر مالی اقدام اصلاحی تعیین شود. به این ترتیب، عملکرد مدیران بر اساس میزان تحقق اهداف و نحوه مدیریت انحرافات قابل ارزیابی خواهد بود.

حرکت به سوی بودجه‌ریزی عملکردمحور و ارزش‌آفرین

وی در پایان تأکید کرد: اجرای موفق این ساختار به حمایت مدیریتی، ابلاغ رسمی آیین‌نامه و دستورالعمل اجرایی بودجه رعایت قالب‌های واحد از سوی هلدینگ‌ها و شرکت‌ها، راه‌اندازی سامانه بودجه و استمرار پایش و اصلاح فرآیندها نیاز دارد.

نوشادی خاطرنشان کرد: هدف نهایی، ایجاد چرخه‌ای کامل از برنامه‌ریزی، بودجه‌ریزی، اجرا، پایش و اصلاح است؛ چرخه‌ای که در آن برنامه‌های راهبردی به اقدامات اجرایی دارای منابع مالی مشخص تبدیل شوند و نتایج عملکرد به‌صورت مستمر مورد ارزیابی قرار گیرد. استقرار چنین نظامی می‌تواند زمینه حرکت از بودجه‌ریزی سنتی به سوی نظامی عملکردمحور، شفاف و ارزش‌آفرین را در صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت‌های تابعه فراهم کند و به صیانت از دارایی‌ها و تقویت پایداری اقتصادی مجموعه کمک کند.

کد مطلب 6979932 حبیب احسنی پور

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • ایران و معادله بازدارندگی؛ از تهدید شناورهای دشمن تا تحکیم امنیت داخلی

  • مسئولیت جدید سازمان غذا و دارو برای مسئولان فنی شرکت ها

  • ارمغان تئاتر ارغوانی؛۲۵سال از کارنامه درام‌نویسی ناصح کامگاری منتشر شد

  • قطع سخنرانی انتخاباتی ترامپ در جورجیا+ فیلم

  • موسوی‌پور: در تصادفات جرحی و فوتی تا حضور پلیس صحنه را حفظ کنید

  • دوست داشتم از قالب همیشگی آقا رشید فاصله بگیرم؛ ارادت به چارلی چاپلین

  • پیگیری بودجه‌ اختصاصی برای نگهداشت تجهیزات پزشکی

  • صفحه نخست روزنامه‌های آذربایجان شرقی ۲۵ مهرماه ۱۴۰۵

  • ابلاغ دستورالعمل تهیه بودجه ۱۴۰۶ صندوق بازنشستگی

  • دالان واخان؛ گذرگاه راهبردی افغانستان یا بن‌بست ژئوپولیتیک؟

  • سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید نیامده، برکنار شد

  • کاهش دمای گلستان از اوایل هفته آینده آغاز می‌شود

  • بازتاب پیامدهای جنگ علیه ایران در رسانه‌های جهان

  • ۹۰۰ تن سهمیه کسرشده آرد روستاییان خوزستان بازگردانده شد

  • قتل جوان ۳۱ ساله با شلیک گلوله در اطراف آباده

  • میزبانی «محله سرشور» مشهد از ۱۵۰ نفر از خواهران شهدا از سراسر کشور

  • ادعای آکسیوس: حملات به ایران پیش از انتخابات آمریکا متوقف شد

  • انفجار مهیب در ابر نفتکش بعد از برخورد با مین دریایی درتنگه هرمز +فیلم

  • کالابرگ کد ملی‌های ۳، ۴، ۵ و ۶ شارژ شد

  • شانس کسب دو مدال طلا و یک برنز برای تیم امید کشتی آزاد ایران

  • لاین نوری
  • بلکا
  • ایمپلنت اصفهان
  • دانلود کتاب
  • خرید اپل ایدی
  • شمش نقره
  • کلینیک ترک اعتیاد تهران
  • جراح بینی تهران
  • جراح بینی در تهران
  • لوازم تحریر
  • خرید طلای آب شده
  • قیمت موکت
  • تور کربلا
  • استند تسلیت
  • مرجع پاسخ معتبر پزشکان
  • قیمت ایمپلنت
  • قطعات لباسشویی
  • آموزشگاه تیزهوشان
  • بلیط هواپیما
  • نمایندگی بوش در تهران
  • آموزشگاه زبان ملل
  • قیمت و خرید سمعک نامرئی
  • مهرینو
  • تهران تایمز
  • روزنامه آگاه