بقائی: رئیس‌جمهور فردا به ارمنستان می‌رود

بقائی: رئیس‌جمهور فردا به ارمنستان می‌رود

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر رئیس‌جمهور به ارمنستان، گفت: سفر کوتاه رئیس‌جمهور محترم به ایروان در روز جمعه ۲۴ مهر برای شرکت در هفدهمین اجلاس سران دولت‌های عضو کنوانسیون تنوع زیستی صورت می‌گیرد و قرار است در حاشیه اجلاس نیز با برخی از سران شرکت‌کننده در اجلاس، گفتگو و تبادل نظر شود.حضور ایران در اجلاس سیکا برای تأثیرگذاری بر تصمیم‌ها و تبیین مواضع کشور است.

به گزارش خبرآنلاین، بقائی در تشریح اهمیت این معاهده بین‌المللی برای حفاظت از طبیعت و محیط زیست در سطح جهانی گفت: کنوانسیون سازمان ملل متحد در خصوص تنوع زیستی در سال ۱۳۷۱ شمسی (۱۹۹۲ میلادی) ایجاد شده و در حال حاضر ۱۹۶ عضو دارد و به استثنای آمریکا همه کشورها عضو این سند هستند.

به گزارش ایسنا، بقائی تصریح کرد: ایران از جمله امضاءکنندگان اولیه این معاهده است و در سال ۱۳۷۵ به عضویت رسمی آن درآمده و طی سه دهه گذشته نیز نقش مهمی در تدوین سازوکارها و قواعد مرتبط با حفاظت از تنوع زیستی و محیط زیست ایفا کرده است.

بقائی با اشاره به خسارات و آسیب‌های وارده به محیط زیست ایران و منطقه، از جمله در خلیج فارس و دریای عمان، در جریان تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران از هر فرصتی برای مستندسازی و تشریح جنایات ارتکابی علیه محیط زیست استفاده خواهد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره اجلاس سران «کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا» (سیکا) در باکو گفت: جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از کشورهای مهم و اثرگذار در غرب آسیا، در هفتمین اجلاس عالیرتبه سازمان «کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا» (سیکا) که امروز ۲۳ مهر در باکو (جمهوری آذربایجان) در حال برگزاری است حضور دارد.

بقائی با اشاره به اهمیت حضور پررنگ ایران در رویدادهای بین‌المللی برای تبیین مواضع کشور و اطمینان از اثرگذاری در تدوین اسناد و مصوبات نشست‌های بین‌المللی، تصریح کرد: حضور موثر و مقتدرانه در رویدادهای دیپلماتیک بین‌المللی، بخشی از سیاست دستگاه دیپلماسی است و شرکت مستمر در نشست‌های سیکا نیز بر همین اساس بوده است.

بقائی خاطرنشان کرد: با عنایت به برنامه‌های رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه، معاون حقوقی بین‌المللی وزارت امور خارجه به‌عنوان نماینده کشورمان در هفتمین اجلاس عالیرتبه سیکا شرکت دارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در توضیح پیشینه و اهمیت «کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا» (سیکا) گفت: سیکا یکی از نهادهای چندجانبه منطقه‌ای است که حدود سه دهه قبل به ابتکار قزاقستان با هدف تقویت صلح و ثبات در آسیا از طریق اعتمادسازی بین کشورها تاسیس شد و در حال حاضر ۲۷ عضو ثابت و ۱۰ عضو ناظر دارد و ۸ سازمان بین‌المللی و منطقه‌ای از جمله «سازمان همکاری اقتصادی» (اکو) نیز به عنوان سازمان شریک با آن همکاری دارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین از سفر وزیر امور خارجه به بغداد برای شرکت در اجلاس سالانه وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در روزهای شنبه و یک‌شنبه (۲۶-۲۵ مهر) خبر داد.

310310

کد مطلب 2288833

  • پس‌لرزه‌های رسوایی سفیر آمریکا در یونان در وزارت خارجه آمریکا

    پس‌لرزه‌های رسوایی سفیر آمریکا در یونان در وزارت خارجه آمریکا

  • ریاض: رهگیری موشک در مدینه منوره/صنعا: ما هنوز موشک شلیک نکرده‌ایم!

    ریاض: رهگیری موشک در مدینه منوره/صنعا: ما هنوز موشک شلیک نکرده‌ایم!

  • بقائی: رئیس‌جمهور فردا به ارمنستان می‌رود

    بقائی: رئیس‌جمهور فردا به ارمنستان می‌رود

  • خطیب‌زاده در وین: ان‌پی‌تی با تنفس مصنوعی زنده است

    خطیب‌زاده در وین: ان‌پی‌تی با تنفس مصنوعی زنده است

  • دیدار وزیر خارجه بحرین با رئیس رژیم صهیونیستی در باکو

    دیدار وزیر خارجه بحرین با رئیس رژیم صهیونیستی در باکو

  • سرگردانی امید در میانه جنگ و فردا / ابوطالبی: تکلیف دیپلماسی را روشن کنید؛ جامعه نمی‌تواند در تعلیق درازدامن بماند

    سرگردانی امید در میانه جنگ و فردا / ابوطالبی: تکلیف دیپلماسی را روشن کنید؛ جامعه نمی‌تواند در تعلیق درازدامن بماند