کوسه‌ای که برای تولیدمثل ۱۵۰ سال صبر می‌کند / چرا ماهیگیران گرینلند خواستار نابودی ۱۰۰۰ کوسه شدند؟

کوسه‌ای که برای تولیدمثل ۱۵۰ سال صبر می‌کند / چرا ماهیگیران گرینلند خواستار نابودی ۱۰۰۰ کوسه شدند؟

طرح جنجالی برای کاهش جمعیت کوسه گرینلند، پس از اعتراض کارشناسان و مطرح شدن پرسش‌هایی درباره قانونی بودن آن کنار گذاشته شد.

به گزارش خبرآنلاین، طرحی جنجالی برای کشتن حدود ۱۰۰۰ کوسه گرینلند، به یکی از بحث‌برانگیزترین مناقشه‌های اخیر میان ماهیگیران و فعالان محیط‌زیست تبدیل شده است.

شورای شهر آواناتا در غرب گرینلند در ماه فوریه طرحی را تصویب کرده بود که بر اساس آن، ماهیگیران برای هر قلب کوسه گرینلند ۳۰۰ کرون دانمارک، حدود ۴۵ دلار پاداش دریافت می‌کردند. هدف این بود که با کشتن ۱۰۰۰ کوسه مشکلاتی که این کوسه‌ها برای ماهیگیران ایجاد می‌کنند، کاهش پیدا کند.

ماهیگیران می‌گویند کوسه‌ها هنگام تلاش برای خوردن ماهی‌های گرفتار به تجهیزات ماهیگیری آسیب می‌زنند. هنریک ینسن، ماهیگیر ۲۷ ساله، گفته است که خسارت تجهیزاتش در برخی روزها به ۳۰ هزار کرون، حدود ۴۵۰۰ دلار، رسیده است.

کوسه‌ای که برای تولیدمثل ۱۵۰ سال صبر می‌کند

کوسه گرینلند یکی از کندترین کوسه‌های شناخته‌شده جهان است و طول بدنش به حدود ۶ تا ۷ متر می‌رسد. طول عمر شگفت‌انگیزترین ویژگی این کوسه است. برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این موجود شگفت‌انگیز تا بیش از ۴۰۰ سال عمر می‌کند.

کوسه‌ای که برای تولیدمثل ۱۵۰ سال صبر می‌کند / چرا ماهیگیران گرینلند خواستار نابودی ۱۰۰۰ کوسه شدند؟

کوسه‌های گرینلند بسیار دیر به بلوغ جنسی می‌رسند و سن بلوغ آنها را حدود ۱۵۰ سال تخمین می‌زنند. همین چرخه زندگی بسیار کند باعث می‌شود جمعیت آنها پس از تلفات گسترده، به‌آسانی قابل جایگزینی نباشد.

اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) نیز این گونه را در رده آسیب‌پذیر (Vulnerable) قرار داده است.

سازمان محیط‌زیستی Oceans North می‌گوید کشتن این کوسه‌ها مشکل ماهیگیران را در بلندمدت حل نمی‌کند. این کوسه‌ها با وجود سرعت شنای پایین، می‌توانند سالانه بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر جابه‌جا شوند و در نهایت جمعیت کوسه‌های کشته شده با کوسه‌های جدید جایگزین خواهند شد.

طرح کشتار کوسه‌های گرینلند فعلا کنار گذاشته شده است. با این حال، بحث درباره راهی برای کاهش خسارت به تجهیزات ماهیگیران، بدون آسیب جدی به یکی از عجیب‌ترین جانوران اقیانوس، همچنان ادامه دارد.

منبع: nypost

۵۸۵۸

کد مطلب 2285318

  • کوسه‌ای که برای تولیدمثل ۱۵۰ سال صبر می‌کند / چرا ماهیگیران گرینلند خواستار نابودی ۱۰۰۰ کوسه شدند؟

    کوسه‌ای که برای تولیدمثل ۱۵۰ سال صبر می‌کند / چرا ماهیگیران گرینلند خواستار نابودی ۱۰۰۰ کوسه شدند؟

  • «ChatGPT» تغییر کرد / رونمایی از رابط کاربری هوشمند

    «ChatGPT» تغییر کرد / رونمایی از رابط کاربری هوشمند

  • سلاحی که شیوه جنگیدن را تغییر داد / آشنایی با مسلسل

    سلاحی که شیوه جنگیدن را تغییر داد / آشنایی با مسلسل

  • روغن گیربکس را کی عوض کنیم؟

    روغن گیربکس را کی عوض کنیم؟

  • هوش مصنوعی چکونه مخاطب را در باره آزادشدن تتلو گول زد؟

  • هوش مصنوعی چکونه مخاطب را در باره آزادشدن تتلو گول زد؟

  • روغن گیربکس را کی عوض کنیم؟

    روغن گیربکس را کی عوض کنیم؟