ترامپ: مخالفتی با تعلیق ۲۰ ساله برنامه هسته‌ای ایران ندارم، اما باید یک تعهد واقعی باشد/ ممکن است مجبور شویم کمی کارِ پاکسازی در ایران انجام دهیم/ هرگونه پیشنهاد حاوی غنی‌سازی از سوی دولت ایران را نخواهم خواند

  • خبرفوری
  • سیاسی
  • بین الملل

ترامپ: مخالفتی با تعلیق ۲۰ ساله برنامه هسته‌ای ایران ندارم، اما باید یک تعهد واقعی باشد/ ممکن است مجبور شویم کمی کارِ پاکسازی در ایران انجام دهیم/ هرگونه پیشنهاد حاوی غنی‌سازی از سوی دولت ایران را نخواهم خواند

رئیس جمهور آمریکا مدعی شد که با تعلیق برنامه هسته‌ای ایران به مدت ۲۰ سال مخالفتی نخواهد داشت، اما این تعلیق باید یک تعهد «واقعی» باشد.

طلا ترامپ: مخالفتی با تعلیق ۲۰ ساله برنامه هسته‌ای ایران ندارم، اما باید یک تعهد واقعی باشد/ ممکن است مجبور شویم کمی کارِ پاکسازی در ایران انجام دهیم/ هرگونه پیشنهاد حاوی غنی‌سازی از سوی دولت ایران را نخواهم خواند کپی شد کدخبر: 3215168 ت ت نیکران موتور

ترامپ گفت: هرگونه پیشنهاد حاوی غنی‌سازی از سوی دولت ایران را نخواهم خواند

دونالد ترامپ با اشاره به آخرین رایزنی ها پیرامون مذاکرات با ایران گفت: هرگونه پیشنهاد حاوی غنی‌سازی (در حد محدود) از سوی دولت ایران را نخواهم خواند

ترامپ گفت: ممکن است مجبور شویم کمی کارِ پاکسازی در ایران انجام دهیم، چون یک آتش‌بسِ حدوداً یک‌ماهه داشتیم

ترامپ گفت«ممکن است مجبور شویم کمی کارِ پاکسازی انجام دهیم، چون یک آتش‌بسِ حدوداً یک‌ماهه داشتیم. ما در حقیقت آتش‌بس را به درخواست کشورهای دیگر انجام دادیم.

او گفت: من خودم چندان موافق آن نبودم، اما این کار را به عنوان لطفی به پاکستان انجام دادیم، آدم‌های فوق‌العاده‌ای هستند، فیلد مارشال و نخست‌وزیر.»/ دیده بان ایران

وقتی به پیشنهاد ایران نگاه کردم، جمله اول را دوست نداشتم؛ غیرقابل قبول بود، بنابراین پیشنهاد را کنار گذاشتم

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» در بازگشت از سفرش به چین در جمع خبرنگاران در هواپیمایی ایرفورس وان گفت: «ظرف چند روز در مورد لغو تحریم‌های شرکت‌های نفتی چینی که نفت ایران را خریداری می‌کنند، تصمیم خواهم گرفت. ما در مذاکرات خود با طرف چینی در مورد موضوع نیمه‌هادی‌ها صحبت نکردیم.»

رئیس جمهور آمریکا همچنین به خبرنگار نیویورک تایمز گفت که از پوشش این روزنامه از جنگ علیه ایران ناراضی است و آن را «خیانت بزرگی» دانست.

وی همچنین افزود: «وقتی به پیشنهاد ایران نگاه کردم، جمله اول را دوست نداشتم؛ غیرقابل قبول بود، بنابراین پیشنهاد را کنار گذاشتم. من در مورد خلع سلاح هسته‌ای با رئیس جمهور چین صحبت کردم و این موضوعی است که من همیشه با مسکو و پکن در مورد آن صحبت می‌کنم.»

ترامپ در مورد تایوان نیز گفت: «آخرین چیزی که در حال حاضر به آن نیاز داریم، جنگی در فاصله ۹۰۰۰ مایلی است. چینی‌ها عملیات جاسوسی انجام می‌دهند و ما نیز عملیات جاسوسی انجام می‌دهیم.»

رئیس جمهور آمریکا مدعی شد که با تعلیق برنامه هسته‌ای ایران به مدت ۲۰ سال مخالفتی نخواهد داشت، اما این تعلیق باید یک تعهد «واقعی» باشد.

رئیس جمهور آمریکا بار دیگر ادعای بی پایه و اساس خود را درباره توان هسته‌ای ایران و سلاح اتمی این کشور تکرار کرد و گفت: «اگر من به توافق هسته‌ای با ایران پایان نمی‌دادم، آنها دو سال پیش سلاح هسته‌ای داشتند. اگر من ۹ ماه پیش از بمب‌های B-۲ استفاده نمی‌کردم، ایران اکنون می‌توانست به سلاح هسته‌ای دست یابد. ما می‌توانستیم پل‌ها و شبکه‌های برق ایران را نابود کنیم و می‌توانستیم همه چیز را در عرض دو روز از بین ببریم. ایالات متحده و چین تنها دو کشوری هستند که قادر به استخراج مواد هسته‌ای از ایران هستند.»

وی در بازگشت از سفرش به چین این ادعا را مطرح کرد که مواضع ایالات متحده و چین در مورد مساله ایران تا حد زیادی منطبق است و به فاکس نیوز گفت که شی جین‌پینگ مایل است در مورد وضعیت پیرامون ایران به توافقی دست یابد و برای حل این مناقشه پیشنهاد کمک داد.

«جیمسون گریر» نماینده تجاری ایالات متحده که بخشی از هیئت آمریکایی در سفر به پکن بود، گفت که چین به آزادی دریانوردی از طریق تنگه هرمز ابراز علاقه می‌کند و به دنبال صلح در خاورمیانه است.

ترامپ سفر خود به چین را «تاریخی» و با «معاملات تجاری فوق‌العاده» توصیف کرد و گفت: «روابط من با شی جین‌پینگ بسیار قوی است. رئیس جمهور چین کاملا بر تجارت متمرکز است و تمایلی به بازی ندارد. همچنین امیدوارم رئیس جمهور چین سپتامبر به واشنگتن بیاید. من از شی نخواستم ایران را برای باز کردن تنگه هرمز تحت فشار قرار دهد.»

به گفته رئیس جمهور آمریکا، بازار چین به تدریج به روی شرکت‌های آمریکایی باز خواهد شد: «چین علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری صدها میلیارد دلاری در شرکت‌های آمریکایی است و قصد دارد ۲۰۰ هواپیمای بوئینگ سفارش دهد. من به شی جین‌پینگ پیشنهاد دادم که از ایالات متحده نفت خریداری کند. همچنین موضوع محدودیت صادرات ریزتراشه‌های آمریکایی در این دیدار مطرح نشد.»

خبرنگار نیویورک پست: هر چیزی که مقامات چینی قبل از سوار شدن به هواپیما به هیئت آمریکایی تحویل داده بودند، دور ریخته شد

این در حالی است که «امیلی گودن»، خبرنگار کاخ سفید نیویورک پست، در پستی در پلتفرم X گزارش داد که «کارکنان آمریکایی هر آنچه را مقامات چینی قبل از سوار شدن هیئت آمریکایی به هواپیمای ایر فورس وان بین آنها توزیع کرده بودند، جمع‌آوری کرده و سپس آن را در سطل زباله‌ای که در پایین پله‌های هواپیما قرار داشت، انداختند.»

او تأیید کرد که هیچ چیز از چین اجازه ورود به هواپیمای ایر فورس وان را ندارد.

این خبر بروزرسانی شده است.

منبع: خبر فوری اپارات برنامه هسته ای ایران دونالد ترامپ کپی شد با دوستان خود به اشتراک بگذارید: