ونس یا روبیو؟ ترامپ در حال بررسی جانشینی است

  • خبرفوری
  • سیاسی
  • بین الملل

ونس یا روبیو؟ ترامپ در حال بررسی جانشینی است

در حالی که هنوز بیش از دو سال تا انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۸ آمریکا باقی مانده، رقابت پنهان برای جانشینی دونالد ترامپ در حزب جمهوری‌خواه به‌تدریج شکل گرفته است.

طلا ونس یا روبیو؟ ترامپ در حال بررسی جانشینی است کپی شد کدخبر: 3214178 ت ت نیکران موتور

به گزارش خبرفوری، در مرکز این رقابت، دو چهره بیش از دیگران جلب توجه می‌کنندجی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور و مارکو روبیو، وزیر خارجه و یکی از باتجربه‌ترین سیاستمداران جمهوری‌خواه.

ونس از نظر جایگاه رسمی، وارث طبیعی ترامپ به شمار می‌رود. او مورد حمایت بخش بزرگی از جریان «ماگا» است و نزد هواداران وفادار ترامپ محبوبیت بالایی دارد. بسیاری از جمهوری‌خواهان معتقدند که اگر ترامپ بخواهد فردی را به عنوان ادامه‌دهنده راه خود معرفی کند، معاونش نخستین گزینه خواهد بود. سفر اخیر ونس به ایالت آیووا، که نقطه آغاز سنتی رقابت‌های درون‌حزبی آمریکا محسوب می‌شود، این گمانه را تقویت کرده که او از هم‌اکنون در حال آماده‌سازی برای انتخابات ۲۰۲۸ است.

بیشتر بخوانید:

مارکو روبیو «سرخوش‌»ترین عضو کابینه ترامپ | چرا روبیو اینقدر خوشحال است؟

هدیه عجیب مارکو روبیو به پاپ | کادوی ناشیانه برای ماله‌کشی توهین‌های ترامپ

اما در هفته‌های اخیر، روبیو به رقیبی جدی برای ونس تبدیل شده است. او با حضور پررنگ در رسانه‌ها، نقش‌آفرینی در بحران‌های بین‌المللی و به عهده گرفتن مسئولیت‌های متعدد در دولت، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. برخی جمهوری‌خواهان می‌گویند روبیو توانسته چهره‌ای حرفه‌ای، منظم و خوش‌بیان از خود ارائه دهد؛ ویژگی‌هایی که می‌تواند او را برای رأی‌دهندگان مستقل و میانه‌رو جذاب‌تر کند.

در فضای مجازی نیز موجی از حمایت از روبیو شکل گرفته است. ویدئویی از سخنان او در کاخ سفید، با لحنی امیدوارکننده درباره آینده آمریکا، به‌سرعت منتشر شد و حتی برخی چهره‌های سرشناس محافظه‌کار از آن تمجید کردند. این اتفاق باعث شد اصطلاح «مارکومنتوم» برای توصیف رشد ناگهانی محبوبیت او رواج پیدا کند.

با این حال، ونس همچنان مزیت‌های مهمی دارد. او از جایگاه معاونت ریاست‌جمهوری برخوردار است، رابطه نزدیکی با ترامپ دارد و در میان پایگاه وفادار رئیس‌جمهور نفوذ قابل توجهی دارد. بسیاری از فعالان حزب باور دارند که در صورت حمایت مستقیم ترامپ، ونس همچنان شانس بیشتری برای کسب نامزدی خواهد داشت.

ترامپ تاکنون از جانبداری علنی میان این دو خودداری کرده است. او بارها هر دو نفر را ستوده و گفته جمهوری‌خواهان گزینه‌های بسیار خوبی برای آینده دارند. این موضع باعث شده رقابت میان ونس و روبیو به صورت غیررسمی اما جدی ادامه یابد.

برخی تحلیلگران معتقدند تفاوت اصلی این دو در سبک سیاسی آنهاست. ونس نماینده جناحی است که بر ملی‌گرایی اقتصادی و تقابل فرهنگی تأکید دارد، در حالی که روبیو تلاش می‌کند نسخه‌ای خوش‌بینانه‌تر و فراگیرتر از محافظه‌کاری ارائه دهد.

در نهایت، مسیر انتخابات ۲۰۲۸ بیش از هر چیز به تصمیم ترامپ بستگی خواهد داشت. اگر او از یکی از این دو حمایت کند، توازن رقابت به‌سرعت تغییر خواهد کرد. تا آن زمان، ونس و روبیو هر دو می‌کوشند خود را به عنوان مناسب‌ترین وارث سیاسی رئیس‌جمهور معرفی کنند؛ یکی با تکیه بر وفاداری به جنبش ترامپ، و دیگری با نمایش تجربه، مهارت و جذابیت سیاسی گسترده‌تر.

منبع: دیروزبان اپارات جی دی ونس مارکو روبیو کپی شد با دوستان خود به اشتراک بگذارید: