چرا تاکنون ایران به آمریکا پاسخ نداده است؟

  • خبرفوری
  • سیاسی
  • سیاست خارجی

چرا تاکنون ایران به آمریکا پاسخ نداده است؟

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه موضوع پاسخ ایران به آمریکایی‌ها در دست بررسی است و در زمان خود داده خواهد شد، تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران در انجام وظایف خود به ضرب‌الاجل‌های تعیین شده از سوی سیاستمداران آمریکایی توجهی ندارد.

طلا چرا تاکنون ایران به آمریکا پاسخ نداده است؟ کپی شد کدخبر: 3213438 ت ت نیکران موتور

در حالی که بر اساس گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای انتظار می‌رفت ایران طی دیروز و امروز پاسخ خود را به طرف آمریکایی ارسال کند، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه، امروز عنوان کرد که موضوع در دست بررسی است و به محض رسیدن به نتیجه نهایی اعلام خواهد شد.

وی در واکنش به تعیین ضرب‌الاجل از سوی برخی سیاستمداران آمریکایی، از جمله مارکو روبیو که بر لزوم دریافت پاسخ در روز جاری تاکید کرده بود، گفت: «ما کار خودمان را انجام می‌دهیم و به مهلت و ضرب‌الاجل کاری نداریم.»

این تبادل پیام‌ها پس از آن صورت می‌گیرد که طرح ۱۴ ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران جهت توقف جنگ تحمیلی از طریق میانجی پاکستانی به طرف آمریکایی ارائه شد. با این حال، در آستانه انتقال پاسخ ایران، ماجراجویی شب گذشته آمریکایی‌ها در تنگه هرمز شرایط را تحت تاثیر قرار داد؛ اقدامی که با هشدار صریح سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه همراه بود.

عراقچی ضمن تاکید بر آمادگی ۱۰۰۰ درصدی برای دفاع، خاطرنشان کرد: «ایرانیان هرگز در برابر فشار سر خم نمی‌کنند، ولی این دیپلماسی است که همواره قربانی می‌شود.»

بیشتر بخوانید: هشدار عراقچی نسبت به ماجراجویی جدید امریکا؛ آمادگی ما برای دفاع از مردم‌ خود: ۱۰۰۰ درصد است

اسماعیل بقائی همچنین اقدام اخیر آمریکا را نقض فاحش حقوق بین‌الملل و آتش‌بس خواند و تاکید کرد که مدافعان کشور سیلی بزرگی به دشمن زدند.

وی که پنجشنبه شب ۱۷ اردیبهشت‌ماه نیز در گفتگو با ایرنا بر انعکاس پاسخ به میانجی پاکستانی پس از جمع‌بندی نهایی تاکید کرده بود، در پیامی در شبکه ایکس نوشت: «خزیدن‌های شبانه و برچسب‌های ساده‌لوحانه‌ای مانند سیلی سبک، نمی‌تواند بی‌آبرویی بزرگی را که محصول سوء محاسبه، حرص و طمع، بی‌مسئولیتی، قانون‌شکنی و خودشیفتگی است، ترمیم کند.»

در حال حاضر، تامل ایران در ارائه پاسخ نهایی با توجه به سیگنال‌های طرف آمریکایی که نشانه‌ای از عدم جدیت آن‌هاست، تعجب‌آور تلقی نمی‌شود. ایران با توجه به تجارب قبلی، این بار نیز با بدبینی و تامل بیشتری بحث مذاکره را مدنظر قرار داده و تاکید دارد که پیامدهای این ماجراجویی‌های هوس‌رانه برای همه آشکار شده و توئیت‌های آشفته تاثیری بر واقعیت‌ها نخواهد داشت.

کلینیک دلخند مذاکره ایران و آمریکا اسماعیل بقائی کپی شد با دوستان خود به اشتراک بگذارید: