۹۰۹ سازه آبخیزداری در بوشهر آماده مقابله با سیلاب‌های احتمالی ال‌نینو

 ۹۰۹ سازه آبخیزداری در بوشهر آماده مقابله با سیلاب‌های احتمالی ال‌نینو

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر از فعالیت ۹۰۹ سازه آبخیزداری با ظرفیت مخزنی ۳۶ میلیون مترمکعب خبر داد و گفت: بازگشایی مسیرهای تخلیه، لایروبی مخازن و رفع موانع عبور روان‌آب‌ها برای کاهش خطر سیلاب ضروری است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین بوشهر، علیرضا منصوری با اشاره به احتمال بارش‌های شدید مرتبط با پدیده ال‌نینو اظهار کرد: فاصله اندک کوهستان تا دریا و شیب تند برخی حوزه‌های آبخیز استان، موجب حرکت سریع روان‌آب‌ها و افزایش احتمال خسارت به مناطق پایین‌دست می‌شود؛ ازاین‌رو آمادگی برای مواجهه با سیلاب اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی افزود: سازه‌های آبخیزداری استان با امکان چهار نوبت آبگیری در سال، ظرفیت استحصال حدود ۱۴۴ میلیون مترمکعب آب را دارند و علاوه بر کنترل سیلاب و رسوب، به تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و تقویت پوشش گیاهی کمک می‌کنند. به گفته منصوری، عملیات آبخیزداری حدود ۵۲۰ هزار هکتار از عرصه‌های استان را پوشش داده است.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری بوشهر با اشاره به اقدامات پیشگیرانه گفت: بازدید از سازه‌ها در شهرستان‌ها انجام شده و مجاری تخلیه و سرریزهای مسدودشده بازگشایی شده‌اند. همچنین لایروبی تعدادی از مخازن با همکاری مدیریت بحران شهرستان‌ها آغاز شده و ادامه این اقدامات به تأمین ماشین‌آلات و حمایت فرمانداران نیاز دارد.

منصوری با تأکید بر ضرورت مشارکت دستگاه‌های اجرایی تصریح کرد: ساخت‌وسازهای غیرمجاز در مسیل‌ها و انسداد یا انحراف آبراه‌ها می‌تواند خسارت‌های جانی و مالی به دنبال داشته باشد؛ بنابراین شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، فرمانداران و شرکت آب منطقه‌ای باید برای رفع موانع عبور سیلاب همکاری کنند.

وی اطلاع‌رسانی به جوامع محلی، مرتع‌داران و بهره‌برداران و نصب تابلوهای هشدار در نقاط حساس را از دیگر اقدامات پیشگیرانه برشمرد و از مردم خواست هنگام صدور هشدارهای هواشناسی از حضور در بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند.

منصوری همچنین توسعه پوشش گیاهی از طریق جنگل‌کاری، بوته‌کاری و بذرکاری را در کاهش فرسایش خاک و روان‌آب مؤثر دانست و بر ضرورت مرمت و نگهداری سازه‌های موجود تأکید کرد.

وی با اشاره به وجود ۲۷۶ حوضه آبخیز در استان به مساحت بیش از ۲ میلیون و ۵۵۹ هزار هکتار گفت: اجرای طرح‌ها در بالادست شهرها و روستاها و سپس مناطق کشاورزی، با توجه به مطالعات تخصصی، باید در اولویت قرار گیرد. تأمین اعتبار و استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی صنایع نیز برای توسعه این اقدامات ضروری است.

کد مطلب 2290847

  • ثبت تصاویر مستند از حضور گربه وحشی در پارک ملی کلاه قاضی اصفهان

    ثبت تصاویر مستند از حضور گربه وحشی در پارک ملی کلاه قاضی اصفهان

  • مصوبات سفر رئیس‌جمهور باید به بهبود زندگی مردم استان قزوین منجر شود

    مصوبات سفر رئیس‌جمهور باید به بهبود زندگی مردم استان قزوین منجر شود

  • همکاری پنج هزار مشترک برق صنعتی فارس در برنامه‌های مدیریت مصرف

    همکاری پنج هزار مشترک برق صنعتی فارس در برنامه‌های مدیریت مصرف

  • گام بلند توزیع برق استان سمنان در مسیر تحقق شهرهای سبز با ۵۴ مگاوات ظرفیت خورشیدی

    گام بلند توزیع برق استان سمنان در مسیر تحقق شهرهای سبز با ۵۴ مگاوات ظرفیت خورشیدی

  • پیشرفت فیزیکی کل پروژه قطار شهری کرمانشاه ۶۷ درصد است

    پیشرفت فیزیکی کل پروژه قطار شهری کرمانشاه ۶۷ درصد است