گزارش سازمان جهانی بهداشت: موارد سرطان در سراسر جهان افزایشی است

گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت هشدار می‌دهد که با وجود پیشرفت علمی چشمگیر در مبارزه با سرطان، وضعیت میلیون‌ها بیمار در سراسر جهان که پس از تشخیص این بیماری با عواقب ویرانگر جسمی، عاطفی و مالی روبرو هستند، تغییر چندانی نکرده است.

cancer

به گزارش همشهری آنلاین بر اساس تخمین‌های سازمان جهانی بهداشت ، از هر پنج نفر در جهان یک نفر در طول زندگی به سرطان مبتلا خواهد شد و ۹۲ درصد افراد یا به علت دچار شدن خودشان به سرطان یا دچار شدن یکی از اعضای نزدیک خانواده‌شان به آن تحت تاثیر این بیماری قرار خواهند گرفت.

گزارش وضعیت جهانی سازمان جهانی بهداشت در مورد سرطان در سال جاری، نابرابری‌های مداوم و رو به گسترش در دسترسی به پیشگیری، تشخیص، درمان و مراقبت را نشان می‌دهد.

تخمین زده می‌شود که سالانه ۲۰.۶ میلیون مورد ابتلا و ۱۰ میلیون مرگ ناشی از سرطان در جهان رخ دهد و پیش‌بینی می‌شود که این آمار تا سال ۲۰۵۰ به نزدیک به ۳۵ میلیون مورد افزایش یابد.

در کشورهای ثروتمندتر، ۸۵درصد از افراد مبتلا به سرطان پستان یا سرطان‌های دوران کودکی حداقل پنج سال زنده می‌مانند، اما این رقم در کشورهای فقیرتر به کمتر از ۳۰ درصد کاهش می‌یابد.

در کشورهای با درآمد کم و متوسط رو به پایین، بین ۹درصد تا ۵۴درصد از ۲۰ داروی سرطان با اولویت برتر سازمان جهانی بهداشت در دسترس است، در حالی که این رقم در کشورهای با درآمد بالا بین ۶۸درصد تا ۹۴درصد است. این در حالی است که

در ۲۳ کشور هیچ مرکز پرتودرمانی وجود ندارد و میزان تشخیص در کشورهای جنوب صحرای آفریقا کمتر از مناطق ثروتمندتر بود، اما مرگ و میر ناشی از سرطان به طور نامتناسبی بالا بود.

در این گزارش آمده که دو سوم کشورها سرطان را در بسته‌های پوشش مراقبت بهداشتی نمی‌گنجانند و هزینه‌های بالا به این معنی است که تا ۹۰درصد از بیماران در برخی مناطق درمان را رها می‌کنند.

یک نظرسنجی جهانی از بیماران و خانواده‌های آنها همچنین مشکلات مالی گسترده، چالش‌های سلامت روان و فشار بر مراقبان را نشان داد.

این گزارش همچنین موفقیت‌هایی از جمله مسیری معتبر برای ریشه‌کنی سرطان دهانه رحم و روند نزولی مصرف دخانیات را برجسته می‌کند و این موضوع که ااکنون اکثر کشورها برنامه‌های ملی اقدام علیه سرطان دارند.

یک پیام مثبت دیگر این است که از هر ۱۰ مورد جدید سرطان، چهار مورد با عوامل خطرسازی مرتبط هستند که امکان رسیدگی به آنها وجود دارد و شامل مصرف دخانیات، عفونت‌ها، مصرف الکل و اضافه وزن بدن می‌شوند.

کد خبر 1056149 منبع: همشهری آنلاین

  • گزارش سازمان جهانی بهداشت: موارد سرطان در سراسر جهان افزایشی است

  • ابهام تازه درباره کوله‌پشتی جنجالی؛ پر از طلا یا فلز زردرنگ؟ | تصاویر دوربین‌های فرودگاه برملا کردند | یک ادعای جدید درباره شمش‌های گم شده

  • جزئیات حمله آمریکایی‌ها به کشتی توسکا؛ آنها ناجوانمردانه ۲۵ دریانورد غیرنظامی را زندانی کردند | روایت راه‌اندازی کشتی توسط مهندسان ایرانی منتشر می شود

  • روایتی از ته کشیدن ذخایر موشکی آمریکا

  • آمریکا ایران را به سمت بمب اتم سوق داده است | اکنون تهران به کره شمالی می‌نگرد…!

  • گفتگوی مهم عراقچی با وزرای خارجه عربستان و عمان

  • تیراندازی نزدیک کنسولگری آمریکا

  • پیشخوان؛ رادیو همشهری | مرور تیترهای روزنامه‌های امروز، سه‌شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۵

  • تصاویر دلخراش از پیکر ۴پلیس که آتش زدند و قمه زدند + ویدئو

  • ۷ نشانه‌ای که می‌گوید کسی آن‌قدرها هم برایتان اهمیت قائل نیست

  • جزئیات زندگی ملوانی که در حمله پهپادی اوکراین شهید شد | رئیس بنیاد شهید انزلی: اولین بار بود که نیما به دریا رفت | روز تولد نیما عزا شد

  • هشدار به الجولانی؛ در صورت هرگونه مداخله علیه حزب‌الله، وارد سوریه می‌شویم

  • سرنوشت تلخ جوانی که کلیه‌اش را به اکبر عبدی اهدا کرد + عکس روز اهدا

  • پرسپولیس پیشنهادش را تا 100 میلیارد بالا برد؛ تصمیم نهایی در خصوص مدافع لیگ برتری

  • نتانیاهو می خواهد شما حملات به ایران را ادامه بدهید یا به توافق برسید؟؛‌ پاسخ ترامپ

  • ترامپ: نتانیاهو می‌خواهد درگیر ایران بمانیم | نیازی به توضیح او درباره «کوه کلنگ» ندارم | خودم می‌دانم آنجا چه خبر است

  • سکانسی از رقص ماندگار اکبر عبدی در سینما + ویدئو

  • تصاویر آماده‌باش ۱۲ فروند جنگنده‌ نسل پنجم چین در ۲ پایگاه نظامی | استقرار «جِی-۲۰» ها در ارتفاعات

  • ابتلای یک نفر از هر ۷ ایرانی به سرطان در طول زندگی | پیش‌بینی افزایش ۱۱۵ درصدی سرطان| ۴۸ سال؛میانگین سن ابتلا به سرطان پستان در ایران