لایحه مقابله با جنایات بین‌المللی درمرحله رفع ایرادات شورای نگهبان است

لایحه مقابله با جنایات بین‌المللی درمرحله رفع ایرادات شورای نگهبان است

معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه گفت: لایحه مقابله با جنایات بین‌المللی پس از بررسی و اعمال تغییرات جزئی در مجلس، به شورای نگهبان ارسال شده و اکنون در مرحله رفع ایرادات این شورا قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی هادی، معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه، اظهار کرد: رهبر شهید در دیدار مسئولان قضایی در تیرماه ۱۴۰۴ بر ضرورت پیگیری جنایات اخیر در محاکم حقوقی داخلی و بین‌المللی تأکید کردند و خواستار استمرار این پیگیری‌ها حتی در صورت طولانی شدن روند رسیدگی به مدت ۲۰ سال شدند.

وی افزود: در پی این تأکید، قوه قضائیه تدوین لایحه‌ای را با هدف جرم‌انگاری چهار عنوان جنایت نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی و جنایت تجاوز در دستور کار قرار داد؛ چراکه در قوانین داخلی برای این عناوین، با همین تعریف و گستره بین‌المللی، خلأ تقنینی وجود داشت.

معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه گفت: این لایحه پس از بررسی و اعمال تغییرات جزئی در مجلس، به شورای نگهبان ارسال شده و اکنون در مرحله رفع ایرادات این شورا قرار دارد. در تدوین آن، ضمن بومی‌سازی تعاریف بین‌المللی، موضوعاتی همچون تحریم‌های ثانویه، مسئولیت دولت‌های مساعدت‌کننده در تجاوز، خسارت تنبیهی و دعاوی گروهی پیش‌بینی شده است.

هادی ادامه داد: در بخش جنایت نسل‌کشی، بر ضرورت ارتکاب اقدامات با انگیزه نابودی تمام یا بخشی از یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی و با توجه به هویت گروهی تأکید شده است. همچنین در بحث تجاوز، با استناد به ماده ۱۶ مقررات مسئولیت دولت‌ها مصوب ۲۰۰۱، امکان بررسی مسئولیت کشورهایی که آگاهانه سرزمین یا پایگاه‌های خود را برای تجاوز علیه کشور دیگر در اختیار دولت متجاوز قرار می‌دهند، مورد توجه قرار گرفته است.

وی بیان کرد: در این لایحه برای نخستین بار خسارت تنبیهی وارد ادبیات حقوقی کشور شده است؛ در حالی که ماده ۱۴ قانون مجازات اسلامی خسارت معنوی را به رسمیت شناخته و ماده ۴ قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران نیز در موضوعی مشخص به مقابله‌به‌مثل پرداخته است.

هادی افزود: امکان رسیدگی در غیاب متهم، با رعایت شرایط و تضمین‌های دادرسی عادلانه، و همچنین پیش‌بینی دعاوی گروهی برای جلوگیری از تعدد پرونده‌ها از دیگر نوآوری‌های این لایحه است. همچنین سازوکاری پیش‌بینی شده تا پرونده‌های تشکیل‌شده با عناوین مجرمانه موجود، پس از تصویب قانون و در جریان رسیدگی، با رعایت ضوابط قانونی به عناوین مرتبط با جنایات بین‌المللی تغییر یابند.

معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه تأکید کرد: هدف از این اقدامات، فراهم کردن ظرفیت قانونی برای پیگیری حقوقی جنایات اخیر، از جمله اقدامات ایالات متحده، در محاکم داخلی و مراجع بین‌المللی است.

کد مطلب 6998906 رامین عبداله شاهی

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • نخستین اجلاسیه ۳۰۶ شهید کودک در سنندج

  • کشف ۲۴۳ رأس دام قاچاق به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در مرز بانه

  • لایحه مقابله با جنایات بین‌المللی درمرحله رفع ایرادات شورای نگهبان است

  • جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی در بوشهر برگزار شد

  • محسن نژاد: بوم‌ گردی‌ها ظرفیت شاخص گردشگری استان کرمان هستند

  • استاندار بوشهر خواستار افزایش تسهیلات بانکی استان شد

  • ابراهیمی‌نوری: ۱۳ آبان نماد بیداری و ایستادگی ملت ایران است

  • بهره‌گیری از ظرفیت هنرمندان سمنانی برای ترویج ایثار و شهادت

  • محور ۸.۵ کیلومتری سوزا – زیرانک – رمکان زیر بار ترافیک رفت

  • ۲۵ هزار لایه اطلاعات مکانی در کشور تولید و به اشتراک گذاشته شده است

  • رحمان عموزاد باصلابت کشتی نگرفت؛ کامران کشتی‌گیر ۸۶ کیلوگرم نیست

  • تشییع پیکر زنده‌یاد «حمید علیدوستی»

  • موج جدید بارشی از پنجشنبه وارد نیمه غربی کشور می‌شود

  • انتخابات آمریکا ساعت ۱۳:۳۰ سه‌شنبه آغاز و تا چهارشنبه صبح ادامه دارد

  • شبنم نعمت‌زاده به زندان بازگشت

  • چای کیسه‌ای چه ضرری برای مغز دارد

  • بازنگری آیین‌نامه کمیته اضطرار آلودگی هوا در دستور کار قرار گرفت

  • پیش‌بینی تولید ۸ هزار و ۶۵۰ تن سیر در آذربایجان‌شرقی

  • اتحادیه جهانی کشتی به هدایتی تاج داد؛ غول ایرانی بهترین فرنگی‌کار جهان

  • امروز صدای انفجار در جنوب و شرق اصفهان شنیده می‌شود

  • روزنامه‌های ورزشی سه‌شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های ورزشی سه‌شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های صبح سه‌شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های صبح سه‌شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های ورزشی دوشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های ورزشی دوشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۵

  • خرید طلای آب شده
  • شماتیک برد موبایل
  • نظافت و آشپزی در منزل
  • جواهری جواد
  • خرید دوچرخه برقی
  • قیمت ایمپلنت
  • تشک مواج سلولی
  • قیمت میلگرد سیادن ابهر
  • تلفن گویا و سانترال ابری
  • وکیل آنلاین
  • تور کربلا هوایی
  • گرمی، پلتفرم سرمایه‌گذاری فلزات گران‌بها
  • لاین نوری
  • بلکا
  • ایمپلنت اصفهان
  • خرید اپل ایدی
  • کلینیک ترک اعتیاد تهران
  • دوربین مداربسته
  • جراح بینی تهران
  • جراح بینی در تهران
  • قیمت موکت
  • تور کربلا
  • استند تسلیت
  • مرجع پاسخ معتبر پزشکان
  • قطعات لباسشویی
  • آموزشگاه تیزهوشان
  • بلیط هواپیما
  • نمایندگی بوش در تهران
  • آموزشگاه زبان ملل
  • قیمت و خرید سمعک نامرئی
  • مهرینو
  • تهران تایمز
  • روزنامه آگاه