«شورای دیپلماسی علمی» در وزارت علوم دوباره فعال شد

«شورای دیپلماسی علمی» در وزارت علوم دوباره فعال شد

نخستین جلسه شورای هماهنگی مراجع دیپلماسی علمی کشور در دوره جدید فعالیت این شورا، به میزبانی مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، در این نشست که با حضور نمایندگان دستگاه‌های مرتبط برگزار شد، ضرورت ایجاد مرجعیتی واحد برای هماهنگی همکاری‌های علمی بین‌المللی و رسیدگی هدفمند و موردی به چالش‌های موجود مورد تأکید قرار گرفت.

احسان قبول، رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در این نشست با اشاره به پیشینه شکل‌گیری شورا، بر وجود چالش‌هایی در برخی حوزه‌های همکاری علمی بین‌المللی تأکید کرد که حل آن‌ها به هماهنگی و هم‌افزایی میان دستگاه‌ها نیاز دارد.

به گفته قبول، مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم برای تقویت همکاری‌های بین‌المللی در حوزه‌هایی همچون اعزام‌ها، قراردادها و ارتباط با ایرانیان خارج از کشور، در حال طراحی و ایجاد سامانه‌های برخط است؛ سامانه‌هایی که قرار است با ساماندهی فرایندها و تسهیل دسترسی به اطلاعات، زمینه همکاری منسجم‌تر در این حوزه‌ها را فراهم کنند.

در بخش دیگری از این نشست، علیرضا برادران، سربازرس آموزشی سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به چارچوب‌های قانونی و نهادی، به اسنادی از جمله قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نقشه جامع علمی کشور پرداخت. محور این بخش از بحث‌ها، ظرفیت اسناد بالادستی برای پشتیبانی از هماهنگی میان نهادهای مسئول و ایجاد سازوکاری روشن‌تر در مدیریت همکاری‌های علمی بین‌المللی بود.

سیدمهدی ابطحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، با اشاره به پیامدهای ناهماهنگی میان نهادهای مسئول، گفت که نبود هماهنگی در برخی همکاری‌های بین‌المللی می‌تواند به بروز مشکلات و نارضایتی شرکای علمی خارجی منجر شود.

محمدحسین آیتی، دستیار ویژه وزیر بهداشت و مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیز بر ضرورت تدوین برنامه‌ای راهبردی و در عین حال عملیاتی برای شورا تأکید کرد.

به گفته آیتی، این سازوکار باید بتواند به مسائل مشخص، از جمله موضوع دانشجویان بین‌المللی، رسیدگی کند و نتایج فعالیت‌های خود را در قالب اقدام‌های اجرایی نشان دهد.

سعید سمنانیان، مشاور وزیر علوم در امور برنامه‌ریزی، بر ضرورت ورود موردی و متمرکز شورا به موضوعات مشخص تأکید کرد و همکاری‌های علمی با کشورها و نیز تعامل با ترتیبات بین‌المللی همچون بریکس را از جمله زمینه‌های قابل بررسی دانست.

حسن فرطوسی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، بر نقش شورا به‌عنوان بستری برای هم‌اندیشی و هماهنگی در زمینه همکاری‌های علمی بین‌المللی تأکید کرد و نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ساماندهی وضعیت دانشجویان بین‌المللی را از موضوعات نیازمند توجه و هماهنگی میان دستگاه‌ها دانست.

جلسه با توافق با ضرورت هماهنگی و هم افزایی نهادی و برگزاری دوماهانه جلسات شورای به کار خود پایان داد.

مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان بازرسی کل کشور، وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کمیسیون ملی یونسکو در ایران، دانشگاه آزاد اسلامی، جامعه المصطفی، بنیاد سعدی، جهاد دانشگاهی و دیگر نهادهای مرتبط و تسهیل کننده همکاری های علمی بین المللی در اولین جلسه دور جدید شورای هماهنگی مراجع دیپلماسی علمی کشور روز یکشنبه گردهم آمدند.

گفتنی است شورای هماهنگی تعاملات علمی بین‌المللی در سال ۱۳۹۴ شمسی با هدف ایجاد هم‌افزایی میان نهادهای فعال در حوزه همکاری‌های علمی بین‌المللی شکل گرفت و جلساتی نیز برگزار کرده بود، اما فعالیت آن برای مدتی متوقف ماند. بازگشت شورا به دستور کار، در شرایطی اتفاق افتاده که گسترش همکاری‌های علمی و فناورانه با جهان، از اعزام استادان و پژوهشگران و تنظیم قراردادهای بین‌المللی تا ساماندهی ارتباط با ایرانیان خارج از کشور و جذب دانشجویان بین‌المللی، به ویژه در شرایط جدید و ویژه کشور، به هماهنگی و هم‌افزایی نزدیک‌تر میان دستگاه‌های مسئول نیاز دارد.

کد مطلب 6990286

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • نیروگاه‌هایی که در روزهای خاموشی به کمک کشور آمدند، دستاورد که بود؟

  • جشنواره زردکیجا از ۱۰ آبان در میاندورود برپا می‌شود

  • واگذاری اراضی طرح جوانی جمعیت در شاهرود؛ متقاضیان توجه کنند

  • پرداخت ۷۹۲ میلیارد تومان مستمری به مددجویان خراسان جنوبی

  • تأمین کتاب‌های فارسی برای کتابخانه‌های سلیمانیه در دستور کار قرار گرفت

  • ۲۲۱ پرونده شورای حل اختلاف قاین به سازش منجر شد

  • «شورای دیپلماسی علمی» در وزارت علوم دوباره فعال شد

  • تخصیص ۱۹ درصدی اعتبارات ملی در دامغان؛ مسئولان پیگیر باشند

  • انعقاد تفاهم‌نامه منابع طبیعی لرستان و بسیج سازندگی برای کاشت درخت

  • استقرار ۱۵ اتوبوس «پناه گرم» در تهران از ۱۵ آبان

  • نشست چهارجانبه ایران، عربستان، ترکیه و پاکستان در تهران برگزار می‌شود

  • وقتی خبری از شفافیت نیست؛ تعهد کتبی استقلال برای بازی کردن یاسر آسانی؟

  • هشدار بارندگی در ۸ استان؛ سامانه بارشی جدید پنجشنبه وارد کشور می‌شود

  • رونمایی از کتاب «حکمرانی فضای مجازی در اندیشه امام شهید انقلاب»

  • اختلاف بی‌سابقه نتانیاهو و رئیس ستاد ارتش رژیم اسرائیل بر سر ایران

  • یاوه‌گویی ترامپ: به تهدید هسته‌ای ایران پایان دادیم

  • صعود اسماعیلی و مهمدی به یک چهارم با برد سریع؛ پیروزی کشتکار

  • واکنش‌ها به پیروزی لولا داسیلوا در انتخابات برزیل

  • لولا پیروز شد؛ شکست سنگین ترامپ در برزیل

  • لولا داسیلوا برای چهارمین بار رئیس جمهور برزیل شد

  • روزنامه‌های ورزشی دوشنبه چهارم آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های ورزشی دوشنبه چهارم آبان ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه چهارم آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه چهارم آبان ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های صبح دوشنبه چهارم آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های صبح دوشنبه چهارم آبان ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های ورزشی یکشنبه سوم آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های ورزشی یکشنبه سوم آبان ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های اقتصادی یکشنبه سوم آبان ۱۴۰۵

    روزنامه‌های اقتصادی یکشنبه سوم آبان ۱۴۰۵

  • تلفن گویا و سانترال ابری
  • وکیل آنلاین
  • تور کربلا هوایی
  • گرمی، پلتفرم سرمایه‌گذاری فلزات گران‌بها
  • لاین نوری
  • بلکا
  • ایمپلنت اصفهان
  • دانلود کتاب
  • خرید اپل ایدی
  • کلینیک ترک اعتیاد تهران
  • دوربین مداربسته
  • جراح بینی تهران
  • جراح بینی در تهران
  • قیمت موکت
  • تور کربلا
  • استند تسلیت
  • مرجع پاسخ معتبر پزشکان
  • قیمت ایمپلنت
  • قطعات لباسشویی
  • آموزشگاه تیزهوشان
  • بلیط هواپیما
  • نمایندگی بوش در تهران
  • آموزشگاه زبان ملل
  • قیمت و خرید سمعک نامرئی
  • مهرینو
  • تهران تایمز
  • روزنامه آگاه