تنها عناب ثبت‌شده کشور در خوسف؛ ۳۰۰ سال ایستادگی در دل کویر

تنها عناب ثبت‌شده کشور در خوسف؛ ۳۰۰ سال ایستادگی در دل کویر

بیرجند- شهرستان خوسف میزبان تنها درخت عناب ثبت‌شده در فهرست آثار ملی کشور بوده که با حدود ۳۰۰ سال قدمت که همچنان استوار و سرسبز، بخشی از میراث طبیعی و هویتی منطقه را به نمایش گذاشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان خوسف میزبان تنها درخت عناب ثبت‌شده در فهرست آثار ملی کشور بوده که با حدود ۳۰۰ سال قدمت که همچنان استوار و سرسبز، بخشی از میراث طبیعی و هویتی منطقه را به نمایش گذاشته است.

این درخت که در میان اهالی منطقه به «درخت محسنی» شهرت دارد، در بخش ماژان، دهستان قلعه‌زری و آبادی خونیک پایین شهرستان خوسف قرار گرفته و از دیرباز مورد احترام مردم منطقه بوده است.

درخت محسنی با وجود گذشت حدود سه قرن، همچنان سرسبز و پابرجاست و در میان زمین‌های کشاورزی روستا قرار دارد؛ ظرفیتی که علاوه بر ارزش طبیعی و تاریخی، می‌تواند به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری طبیعی شهرستان خوسف مورد توجه قرار گیرد.

علی صالحی، مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف صبح دوشنبه در گفتگو با رسانه‌ها با اشاره به اهمیت حفاظت از این میراث طبیعی اظهار کرد: مهم‌ترین اقدام پس از ثبت یک اثر، حفاظت و نگهداری همه‌جانبه از آن است و این درخت کهنسال به عنوان یک اثر شاخص و میراث ارزشمند استان، نیازمند همکاری جمعی برای حفاظت است.

وی افزود: حفظ این اثر تنها وظیفه مالک آن نیست، بلکه همه نهادهای مرتبط و مردم منطقه باید در نگهداری و پاسداشت این سرمایه طبیعی ملی مشارکت داشته باشند.

مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف با بیان اینکه درخت محسنی نمادی از مقاومت و تداوم زندگی در اقلیم خشک منطقه است، گفت: این درخت کهنسال علاوه بر ثبت ملی، می‌تواند به عنوان یک جاذبه طبیعی منحصربه‌فرد در برنامه‌های گردشگری شهرستان مورد توجه قرار گیرد.

خوسف؛ یکی از کانون‌های اصلی تولید عناب کشور

صالحی با اشاره به جایگاه خراسان جنوبی در تولید عناب بیان کرد: بر اساس گزارش‌های جدید جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۵، خراسان جنوبی با حدود ۶ هزار هکتار سطح زیرکشت عناب همچنان بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصول در کشور است.

وی ادامه داد: شهرستان‌های خوسف، بیرجند، زیرکوه و سربیشه بیشترین سطح زیرکشت عناب استان را به خود اختصاص داده‌اند.

مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: خوسف در کنار برخورداری از ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی، یکی از مهم‌ترین کانون‌های تولید عناب کشور نیز به شمار می‌رود و بر اساس گزارش‌های منتشرشده در سال ۱۴۰۵، سطح زیرکشت عناب در این شهرستان حدود دو هزار و ۷۰۰ هکتار اعلام شده است.

وی گفت: قرار گرفتن بخش قابل توجهی از باغات عناب استان در شهرستان خوسف، در کنار وجود درختان کهنسال و ثبت ملی همچون «درخت محسنی»، نشان‌دهنده پیوند عمیق این محصول با طبیعت، کشاورزی، فرهنگ و اقتصاد منطقه است.

صالحی بیان کرد: این ظرفیت می‌تواند در کنار تولید و فرآوری عناب، در حوزه گردشگری کشاورزی و معرفی میراث طبیعی شهرستان خوسف نیز مورد استفاده قرار گیرد.

کد مطلب 6946506

  • سومین آیین شکرگزاری برداشت عناب در شهرستان خوسف برگزار می شود

  • آبگیری دریاچه طبیعی گواب خوسف در پی بارندگی‌های اخیر

  • بهار در قلب کویر زیبای خراسان جنوبی /کهنسال ترین درختان بنه ایران چشم انتظار مسافران نوروزی

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • استاندار هرمزگان: سینما قادر به تغییر چهره فرهنگی هرمزگان است

  • کنترل ارتفاعات راهبردی باب المندب به دست انصارالله یمن افتاد

  • ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی در مازندران آغاز شد

  • داداشی: بارش پراکنده باران غرب خراسان شمالی را فرا می‌گیرد

  • مشاور وزیر: نمی‌توان همه مدارس را به یک شکل مدیریت کرد

  • علوی: اشیای نفیس موزه‌ها تا بازگشت شرایط عادی در مخازن امن می‌مانند

  • تنها عناب ثبت‌شده کشور در خوسف؛ ۳۰۰ سال ایستادگی در دل کویر

  • شهریه میلیونی و انتخاب رشته؛ آموزش‌وپرورش پاسخگوی خانواده‌ها شد

  • روایت سردار رادان از اقدامات پلیس در برخورد با خودروهای شوتی

  • بازداشت رئیس یک اداره در ادامه پرونده فساد مالی رباط‌کریم

  • دیدار مدیرعامل ملوان انزلی با فرمانده نیروی دریایی ارتش

  • ادعای حبس نیروهای سپاه در تونل‌های علی‌الطاهر صحت ندارد

  • حسینی:مبلغ کالابرگ دهک‌های پایین پلکانی افزایش می‌یابد

  • حمله موشکی به مواضع گروه‌های جدایی‌طلب در کردستان عراق

  • بختیاری‌زاده:امیدوارم السد را شکست دهیم؛ چشمی:هدفمان کسب سه امتیاز است

  • دیدار شی و ترامپ در آستانه لغو

  • ادعای جانسون: جنگ علیه ایران ادامه پیدا نمی‌کند

  • دوئل بزرگ در بصره و دبی؛ استقلال و تراکتور در کمین سه امتیاز آسیایی

  • حجت الاسلام کهنسال: جوانان سنگر اصلی مقابله با جنگ نرم دشمن هستند

  • اجرای گروه سرود نوردخت از خمام در رشت

  • روزنامه‌های ورزشی دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵

    روزنامه‌های ورزشی دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵

    روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵

    روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های ورزشی یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵

    روزنامه‌های ورزشی یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵

  • روزنامه‌های اقتصادی یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵

    روزنامه‌های اقتصادی یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵

  • مبلمان اداری
  • جراح بینی تهران
  • بلکا
  • جراح بینی در تهران
  • لوازم تحریر
  • خرید طلای آب شده
  • قیمت موکت
  • تور کربلا
  • استند تسلیت
  • مداحی اربعین
  • مرجع پاسخ معتبر پزشکان
  • فروش مواد شیمیایی
  • قیمت ایمپلنت
  • قطعات لباسشویی
  • آموزشگاه تیزهوشان
  • بلیط هواپیما
  • نمایندگی بوش در تهران
  • آموزشگاه زبان ملل
  • قیمت و خرید سمعک نامرئی
  • مهرینو
  • تهران تایمز
  • روزنامه آگاه