تغییر نام دریای خزر کلید خورد؛ پیشنهادهای جایگزین از زبان استاندار گیلان

استاندار گیلان با اشاره به تعدد نام‌های تاریخی دریای خزر، از جمله مازندران، قزوین، گرگان و کاسپین، بر ضرورت بررسی اسناد تاریخی و انتخاب عنوانی واحد برای این پهنه آبی تأکید کرد.

خزر  - کاسپین

همشهری‌آنلاین: در پی طرح موضوع بررسی نام‌های دریای خزر از سوی محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری، بحث درباره پیشینه تاریخی و هویت نام این پهنه آبی بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است.

استاندار گیلان در گفت‌وگو با همشهری‌آنلاین با اشاره به تعدد نام‌هایی که در دوره‌های مختلف برای دریای شمال به کار رفته است، اظهار کرد: برای این دریا نام‌هایی مانند کاسری، قزوین، مازندران، گرگان و خزر مطرح بوده است. در سال‌های اخیر نیز عنوان «کاسپین سی» یا دریای کاسپین در نقشه‌های دریانوردی و میان خطوط کشتیرانی کاربرد دارد.

هادی حق‌شناس با تاکید بر ضرورت بررسی اسناد تاریخی برای انتخاب نام این دریا، به شاهنامه فردوسی اشاره کرد و گفت: در این اثر تاریخی از عنوان «دریای گیلان» یاد شده است.

او با بیان اینکه در ابیاتی از شاهنامه، هنگام روایت رسیدن سپاه فریدون به ساری، از این نام استفاده شده است، ادامه داد: تعیین نامی با پشتوانه تاریخی محکم‌تر به بررسی کارشناسانه نیاز دارد. تاریخ‌دانان باید منابع و اسناد را بررسی کنند تا مشخص شود کدام‌ یک از نام‌های مطرح‌شده از اعتبار و پشتوانه تاریخی بیشتری برخوردار است.

حق‌شناس درباره ضرورت بازنگری در نام دریای خزر نیز گفت: انتخاب نام برای این پهنه آبی باید با توجه به پیامدهای مثبت و منفی احتمالی آن انجام شود.

او معتقد است برخی نام‌ها ممکن است آثار و تبعاتی به همراه داشته باشند و به همین دلیل، این موضوع نیازمند بررسی دقیق است.

استاندار گیلان با اشاره به پیشینه قوم خزر تاکید کرد که قوم خزر در تاریخ خوش‌نام نبوده‌اند و نباید این نام را تکرار کرد؛ هرچند بررسی دقیق این موضوع و داوری درباره آن بر عهده تاریخ‌دانان و پژوهشگران است.

او همچنین تعدد نام‌های مورد استفاده برای این دریا را موجب سردرگمی دانست و گفت که اکنون فرصتی فراهم شده است تا با بررسی‌های کارشناسی، نامی واحد انتخاب شود؛ نامی که در اسناد رسمی، نقشه‌ها، مکاتبات و گفت‌وگوها مورد استفاده قرار گیرد.

کد خبر 1082922 منبع: همشهری آنلاین

  • تغییر نام دریای خزر کلید خورد؛ پیشنهادهای جایگزین از زبان استاندار گیلان

  • نوید محمدزاده: ما توی جنگ پارتی هم می‌کردیم | من با سینمای ایران حال نمی‌کنم

  • دستور مهم عارف برای تغییر نام دریای خزر | مهم‌ترین نام‌های پیشنهادی

  • فوری؛ آمریکا حمله به قشم را تایید کرد | جزئیات حملات علیه ایران به گزارش وال استریت ژورنال

  • ترامپ: مجبور شوم تعداد زیادی انسان را می‌کشم

  • با دستور محسنی‌اژه‌ای، اجرای حکم توقیف دارایی‌های صندوق ذخیره فرهنگیان متوقف شد

  • شلیک پدافند ایران به جنگنده آمریکایی | اعتراف آمریکا به هدف قرار گرفتن هواپیماهای جنگی توسط ایران

  • با اهدای جام به استقلال موافقت می‌کنم | مدیران این باشگاه باید با من تماس می‌گرفتند

  • فوری؛ آمریکا حمله به قشم را تایید کرد | جزئیات حملات علیه ایران به گزارش وال استریت ژورنال

  • شلیک پدافند ایران به جنگنده آمریکایی | اعتراف آمریکا به هدف قرار گرفتن هواپیماهای جنگی توسط ایران

  • ضربه سپاه به ارتش آمریکا در تنگه هرمز | ببینید

  • فوری؛ ویتکاف مکان و زمان مذاکرات سه جانبه را اعلام کرد | ماموریت ترامپ به نمایندگان آمریکا چیست؟

  • دستور مهم عارف برای تغییر نام دریای خزر | مهم‌ترین نام‌های پیشنهادی

  • ترامپ: مجبور شوم تعداد زیادی انسان را می‌کشم

  • حمید علیدوستی با سرطان فوت نکرد او با یک سرما خوردگی ساده..| ببینید

  • تصاویری از حضور فوتبالی‌ها در تشییع حمید علیدوستی؛ از تاج و علی دایی تا مایلی کهن و نبی | ویدئو

  • تکان‌دهنده: مرگ تلخ بازیکن اسپانیایی | لحظه برخورد مرگبار را ببینید

  • تصویر احساسی که علی پروین از خودش و حمید علیدوستی منتشر کرد

  • خوزستان آلوده‌ترین استان شد | نیک‌شهر در صدر پاکترین مناطق کشور

  • تغییر نام خزر کلید خورد! + ویدئو

  • یک ایستگاه مشهد در وضعیت خطرناک | چوار همچنان در جمع آلوده‌ ترین نقاط کشور

  • خزر، مازندران، طبرستان یا کاسپین؟! + اینفوگرافیک

  • دستور مهم عارف برای تغییر نام دریای خزر | مهم‌ترین نام‌های پیشنهادی

  • هشدار نارنجی هواشناسی برای این ۳ استان | آخرین خبرها از بارش‌ و آب‌ گرفتگی