عربستان در حال بررسی پیمان عدم تجاوز با ایران و کشورهای منطقه است

  • خبرفوری
  • سیاسی
  • سیاست خارجی

روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز:

عربستان در حال بررسی پیمان عدم تجاوز با ایران و کشورهای منطقه است

روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز خبر داد که عربستان در حال بررسی امضای پیمان عدم تجاوز میان کشورهای خاورمیانه و ایران مشابه «توافق هلسینکی» است.

طلا  عربستان در حال بررسی پیمان عدم تجاوز با ایران و کشورهای منطقه است کپی شد کدخبر: 3215212 ت ت نیکران موتور

روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز خبر داد که عربستان در حال بررسی امضای پیمان عدم تجاوز میان کشورهای خاورمیانه و ایران مشابه «توافق هلسینکی» است که در اواس دهه 70 قرن گذشته امضا شده است.

به گزارش الخلیج آنلاین، این روزنامه به نقل از دیپلمات‌های غربی اعلام کرد که ریاض به توافقنامه هلسینکی که تنش‌ها در اروپا طی جنگ سرد را کاهش داد، به عنوان یک مدل احتمالی نگاه می‌کند که می‌تواند آن را در منطقه اجرا کرد.

فایننشال تایمز اعلام کرد که این رویکرد در زمانی مطرح می‌شود که منطقه برای مرحله پس از جنگ با ایران که اکنون ضعیف شده اما هنوز تهدیدی برای همسایگان خود محسوب می‌شود، آماده می‌شود. بنا بر اعلام این روزنامه، پیمان عدم تجاوز یکی از چندین ایده مطرح در حال بررسی است.

این روزنامه افزود که کشورهای حوزه خلیج فارس از زمانی که امریکا و اسرائیل جنگ علیه ایران را آغاز کردند، نگران هستند که پس از پایان درگیری با یک نظام اسلامی آسیب‌دیده و سخت‌گیرتر در مرزهای خود مواجه شوند آن هم در زمانی که حضور نظامی گسترده امریکا در منطقه در حال کاهش یافتن است.

دیپلمات‌ها اظهار داشتند که برخی از کشورهای اروپایی و نهادهای اتحادیه اروپا از ایده عربستان حمایت کردند و از دیگر کشورهای شورای همکاری خواستند آن را تایید کنند و بر این باروند که این ایده بهترین ابزار برای جلوگیری از درگیری‌های آتی و ارائه تضمین‌هایی به تهران در این خصوص است که به ایران حمله نمی‌شود.

یک دیپلمات عربی در این باره گفت که پیمان عدم تجاوز بر اساس الگوی توافقنامه هلسینکی با استقبال اکثر کشورهای عربی و اسلامی روبه‌رو خواهد شد، و همچنین ایران که همواره تلاش کرده است پیام خود را به امریکا و دیگر قدرت‌های غربی برساند که «منطقه باید خود امورش را مدیریت کند».

فایننشال تایمز در ادامه به وجود اختلافات میان کشورهای عربی و اسلامی به ویژه میان عربستان و امارات به خاطر دیدگاه‌های متناقض در منطقه و رقابت اقتصادی فراینده به ویژه امارات که در طول جنگ سخت‌گیرترین موضع را نسبت به ایران داشته است، اشاره کرد.

دو دیپلمات در خصوص آمادگی امارات برای پیوستن به هرگونه ترتیبات این چنینی ابراز تردید کردند. این درحالی است که عربستان و دیگر کشورهای شورای همکاری از تلاش‌های میانجیگری پاکستان برای دستیابی به توافق میان امریکا و ایران برای پایان دادن به جنگ حمایت کردند.

منبع: میدل ایست نیوز اپارات تجاوز عربستان کپی شد با دوستان خود به اشتراک بگذارید: