دبیرکل سازمان ملل: کاهش تنش در تنگه هرمز، فوری و ضروری است

بین الملل » عمومی دبیرکل سازمان ملل: کاهش تنش در تنگه هرمز، فوری و ضروری است دبیر کل سازمان ملل متحد، کاهش تنش در تنگه هرمز و تضمین امنیت کشتیرانی در این آبراه را تنها راه بازگرداندن قیمت انرژی و کودهای شیمیایی به سطح قبل از جنگ علیه ایران ارزیابی کرد. دبیرکل سازمان ملل: کاهش تنش در تنگه هرمز، فوری و ضروری است آفتاب‌‌نیوز :

آنتونیو گوترش در گفت‌وگو با خبرنگاران در پایتخت کنیا گفت: درخواست قاطع من این است که مذاکرات با ایران تا زمان دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک ادامه یابد، آتش‌بس حفظ شود و در این میان، تنگه هرمز به طور کامل باز بماند. هرگونه ازسرگیری درگیری‌ها پیامدهای وحشتناکی خواهد داشت.

دبیرکل سازمان ملل که در آستانه نشست «آفریقا فوروارد» در نایروبی سخن می‌گفت، تاکید کرد که وضعیت اضطراری در خاورمیانه یک «بحران دوردست» نیست؛ زیرا حدود ۱۳ درصد واردات آفریقا عمدتاً نفت و کودهای شیمیایی از این آبراه حیاتی که خلیج فارس را به جهان متصل می‌کند، عبور می‌کند.

وی افزود: این موضوع کاملاً حیاتی است و ما از دو طرف خواسته‌ایم که تنگه هرمز را به طور کامل و بدون محدودیت باز کنند. این مساله از منظر منافع کل جامعه بین‌المللی یک ضرورت است. تنها از این طریق می‌توان قیمت انرژی و کودهای شیمیایی را به سطح پیش از جنگ بازگرداند.

گوترش درباره اصلاح وضعیت شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز خاطرنشان کرد که فرانسه و انگلیس در حال آماده‌سازی قوانین برای محدود کردن استفاده پنج عضو دائم شورای امنیت از حق وتو در پرونده‌های مربوط به نسل‌کشی یا دیگر جنایت‌های فاحش هستند.

وی گفت: این مسائل اکنون روی میز قرار دارند یا به‌زودی مطرح خواهند شد. همه کشورها باید بپذیرند که شورای امنیتی که در آن سه عضو اروپایی، یک عضو آسیایی و یک عضو آمریکای شمالی حضور دارند، اما هیچ نماینده‌ای از آمریکای لاتین یا آفریقا وجود ندارد و تنها یک عضو از آسیا دارد، به هیچ وجه با نیازهای جهان امروز مطابقت ندارد.

دبیر کل سازمان ملل افزود: این مساله مشکل مشروعیت ایجاد می‌کند و مشروعیت نیز با کارآمدی در تضمین صلح و امنیت جهانی ارتباط مستقیم دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا گزارش خطا 0 لینک کوتاه: https://aftabnews.ir/004Omk بازدید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره عضویت در خبرنامه ایمیل * نظر